13. SZENTGOTTHÁRDI CSATA EMLÉKFUTÁS
 

Eredményesen zárult a Szentgotthárdi Csatafutás Emlékfutás sportesemény, amely a Szentgotthárdi Történelmi Napok egyik legnagyobb szabású eseménye. Az idő kegyes volt a szervezőkhöz és indulókhoz, mert az esemény napján a futáshoz igazán megfelelő időjárás volt tapasztalható. Az egyes versenyszámokban összesen mintegy 370-en indultak.

Fő támogatóink: 

      

Az eseményt a Szentgotthárdi Sportbarátok Egyesülete szervezte. A rendezvény alapvetően szabadidős tömegsport rendezvény, amelynek egyik fókuszcsoportját a gyermekek – óvodáskortól középiskolás korig - jelentik, hiszen az egyesület célja a jövő generációjának egészséges életmódra nevelése. A parafutammal a mentálisan vagy fizikailag sérült embertársaink társadalmi integrációját is kívánják erősíteni a szervezők, illetve a fiatalabb nemzedék hátrányos helyzetű csoportokkal szembeni megítélésén javítani. Főfutamunkon pedig a fiataltól az idősebb korúakig, minden korosztály képviselteti magát. 

Az esemény minden évben remek példa a helyiek összefogására: sportszerető segítők és támogatók együtt valósítják meg a színvonalas rendezvényt. Köszönet mindenkinek!